Handvraging

Het Marokkaans handvragen is de belangrijkste traditie binnen de Marokkaanse bruiloft. Het gaat om een formele gelegenheid waarbij de familie van de bruidegom naar het huis van de bruid gaat om officieel om haar hand te vragen. 

Voorbereiding

De familie van de bruidegom stelt een datum vast voor het bezoek aan de familie van de bruid. Dit gaat in overleg met de familie van de bruid. 

Er wordt zorg besteed aan de kleding en geschenken die worden meegenomen.

 

Cadeaus

Het is gebruikelijk dat de familie van de bruidegom cadeaus meeneemt, zoals pumps, tassen, gouden sieraden, parfums, make-up.  Deze worden prachtig gepresenteerd in onze unieke handvervaardigde giftboxen. 

Traditionele Marokkaanse koekjes, melk en dadels worden ook meegenomen. Deze geschenken symboliseren voorspoed, geluk en een goede toekomst voor het paar. 

De ceremonie

De familie van de bruidegom arriveert bij de familie van de bruid en wordt hartelijk ontvangen. 

Na een korte kennismaking wordt er thee geserveerd, meestal vergezeld van zoetigheden. 

De vader van de bruidegom (of ander mannelijk familielid) stelt vervolgens officieel de vraag aan de vader van de bruid om de hand van zijn dochter in huwelijk. 

Toestemming en bespreking

Als beide families instemmen, wordt er gesproken over de voorwaarden van het huwelijk, zoals de datum van de bruiloft en eventuele andere afspraken. 

Ook wordt de bruidsschat besproken die de bruidegom aan de bruid zal geven.

Feestelijke afronding

Na de formele handvraag worden de cadeaus overhandigd en vieren beide families de verloving met een feestelijke maaltijd. 

Het handvragen kan groots gevierd worden (handvragen en verloving ineen), maar vaak ook intiem.